Înainte vreme, exista un indicator general acceptat al importanței unui site ca și autoritate în fața motoarelor de căutare, se numea Google PageRank! Era un indicator simplu și public al „importanței” unui site. Datorită faptului că foarte mulți webmasteri se concentrau în obținerea unui Pagerank cât mai mare, uneori chiar în detrimentul calității conținutului, pentru a reuși să vândă advertoriale sau link-uri la un preț cât mai bun, cei de la Google au decis să nu mai facă acest indicator public.

Cu toate astea, nevoia de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) nu avea cum să dispara, așa că au apărut noi instrumente de analiză a importanței site-urilor, din ce în ce mai perfecționate.

MOZ.com a reușit să impună pe piață un prim înlocuitor al Pagerank-ului prin unealta SEO numită Open Site Explorer.
Acesta este un produs foarte similar cu Pagerank-ul Google, în sensul în care scara este similară, de la 0 la 10, aducând în plus zecimalele, iar algoritmul prin care sunt efectuate notările este similar, existând o oarecare corespondență, site-uri cu Google Pagerank n având un DA de n și ceva.

MOZ OSE – The Open Site Explorer a venit cu funcționalități noi, cum ar fi Link Compare, o secțiune ce compară importanța, felul și volumul backlink-urilor.

Prețul unui abonament pentru versiunea PRO a uneltelor MOZ.com pornește de la 99$, dar trebuie ținut cont de faptul că nu suportă nici în versiunea plătită rapoarte pentru unele noi TLD-uri, cum ar fi .blog, de exemplu.

O unealtă SEO mai completă, dar care nu oferă o variantă free, este ahref.com.

Instrumente SEO foarte utile găsiți pe semrush.com

SEMrush

Este suficient să vă înregistrați pe semrush.com pentru a obține date importante despre site-ul dumneavoastră: backlink-uri, cuvinte cheie, poziționări în SERP, Principalii Publisheri ce vă aduc bani din AdSense, în cazul în care folosiți acest instrument de monetizare, și multe alte informații ce vă pot ajuta să optimizați beneficiile ce vă pot fi aduse de un site.

Încercați semrush.com și nu veți regreta!

Post Author: grig.co