M-am decis să scriu acest articol pentru a prezenta avantajele unei campanii de promovare online.

Ce se înțelege prin promovarea online?
Promovarea online reprezintă totalitatea acțiunilor întreprinse pentru a face cunoscut un produs, serviciu sau brand printre utilizatorii de internet, folosind exclusiv conținut publicat pe internet.
Pot să-mi promovez online servicii sau produse fără a-mi crea un site?
Un website reprezintă un spațiu ce poate fi gestionat atât ca și conținut, cât și ca accesibilitate, prin urmare, ne este foarte util atunci când dorim să prezentăm servicii sau produse ale căror parametrii pot fi modificați ulterior, când spun parametrii, mă refer la disponibilitate, preț, ambalaj, timp și metodă de livrare, etc. În acest caz, este de preferat să nu promovăm produsul sau serviciul, ci o pagină web pe care acestea sunt prezentate.

Serviciile și produsele pot fi promovate și fără a deține o pagină web proprie, există conturi pe rețelele sociale ce pot găzdui informații, dar și destule alte site-uri ce pot, de asemenea, găzdui informații despre produsele sau serviciile ce trebuiesc promovate online sau despre felul în care acestea pot fi achiziționate.

Acum, că am lămurit câteva aspecte legate de promovarea online, să trecem la a prezenta avantajele acestei metode de promovare.

  • Promovarea online poate fi făcută selectiv, direcționând eforturile direct către publicul țintă
  • Există posibilitatea de a folosi canale de feed-back, astfel încât să observăm în timp real felul în care este primită o anumită ofertă de către public
  • Sunt anumite metode de promovare online ce permit o contorizare suficientă a costurilor și a efectelor campaniei de promovare, astfel încât se pot face ajustări necesare pentru a rentabiliza o astfel de investiție, astfel încât beneficiile aduse să depășească valoric eforturile depuse.
  • Majoritatea metodelor de promovare online au efecte de lungă durată, ce nu dispar odată cu încheierea campaniei de publicitate pe internet

Concluzii:
Deși publicitatea online este cu mult mai rentabilă și mai ușor de controlat, dacă ne raportăm la publicitatea din mass-media tradițională, sunt situații în care cele două tipuri de promovare se susțin și se completează reciproc.

Avantajele promovării online

Post Author: grig.co