Pentru ca un site să poată fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la internet, fișierele ce-i dau viață trebuiesc puse pe un server. Acest server poate fi instalat și configurat pe orice calculator conectat la internet, dar pentru a putea fi accesat simultan de cât mai multe persoane, atât calculatorul, cât și conexiunea acestuia la internet trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

Practica a dovedit că ne este foarte greu să menținem acasă un calculator destul de performant pornit și conectat la internet de mare viteză non-stop.

servere webAșa au apărut firmele de WebHosting (Găzduire Servere Web). Acestea dispun de configurații de servere concepute special acestui scop, de conexiuni multiple de mare viteză la internet, de unități UPS performante, de generatoare de curent pentru a preîntâmpina efectele nedorite ale unor deranjamente majore în alimentarea cu energie electrică și de alte soluții tehnice și de software care să le permită efectuarea de copii de rezervă a datelor, comutare rapidă a conexiunilor la internet  sau la rețelele de alimentare cu energie electrică, dar și protecție împotriva virușilor sau atacurilor rău-intenționate asupra site-ului..

Cunoscând toate aceste aspecte, suma de 3.5€ pentru a găzdui timp de o lună un site cu trafic moderat, nu vi se va mai părea exorbitantă!

Post Author: grig.co