Așa cum am mai scris cu diferite ocazii, cea mai bună metodă de a promova un site este aceea de a-l îmbogăți cu texte cât mai captivante și cu conținut cât mai util. Cum se pot face bani cu ajutorul unui site, ar fi și păcat să nu investești puțin în calitatea conținutului acestuia.

Pentru a scrie un articol bun este nevoie în primul rând de timp, iar în al doilea de un cumul de cunoștințe. Poate că destule cunoștințe pentru a putea scrie articole captivante și utile se mai găsesc, dar timpul poate fi un impediment pentru multă lume.

Fiind atât de multă nevoie de conținut pe site-uri, a apărut și o ocupație care să vină în întâmpinarea acesteia: content writing (scrierea de conținut, s-ar traduce în română, dar parcă nu ne sună ok, așa că apelăm la romgleză).

Cu cât este plătită compunerea de articole?

cum se pot face baniUn preț minim pe piața din România acum, ar fi de 5 lei pentru un articol slăbuț calitativ cu 300 de cuvinte. Creativitatea și talentul pot face ca prețul acesta să crească semnificativ.
Odată căpătată o oarecare prestanță pe această piață, un content writer care scrie cel puțin 8 ore pe zi poate ajunge să câștige mai bine decât cineva care își pierde 8 ore zilnic la un job plătit cu salariul minim pe economie.

Chiar acum, în timp ce scriam aceste rânduri, mă gândeam la meseria de „scriitor pe vagoane”, o meserie care a dispărut odată cu apariția unor noi tehnologii. „Scriitorul pe vagoane” trebuia să folosească o bucată de cretă sau alte instrumente de scris adecvate pentru a „eticheta” vagoanele în funcție de destinație și încărcătură.

Se pare că și în noua eră a mai apărut o nouă ramură de scriitori, scriitorii de conținut pentru site-uri! Partea bună este că noua ramură și-a păstrat dreptul de a crea, de a-și lăsa amprenta asupra modului de exprimare, de a se juca cu figuri de stil.

Cum se pot face bani scriind articole pe propriul tău site?

O altă metodă de a câștiga bani scriind articole constă în participarea la unele concursuri, cum ar fi #superblog, în astfel de competiții au mai multe șanse de câștig cei care reușesc să-și pună în valoare atât creativitatea, cât și puterea de muncă.

Dacă ajungi să scrii destule articole utile pe propriul site, poți obține un site cu destul trafic încât să poți obține venituri din publicitatea afișată vizitatorilor.

Post Author: grig.co

3 Replies to “Cum se pot face bani scriind articole”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.