Principala metodă de a obține link-uri valoroase către propriul site este aceea de a crea conținut valoros și util astfel încât alți editori să simtă nevoia de a te cita în propriile articole. Este singura metodă recomandată de toți specialiștii în SEO și chiar de zeul Google însuși.

Problema acestei metode de promovare constă în dificultatea cu care se pot obține în mod real rezultate.

Nu vreau acum să vă supun atenției metode neortodoxe de a obține baclink-uri, deoarece aceste metode se pot dovedi nocive pe termen lung. Dacă țineți neapărat să vă promovați un site folosind strategii Black SEO nu aveți decât să vă informați despre aceste strategii și să le aplicați pe propria răspundere.

Conținutul util și de calitate rămâne la baza oricărei strategii de promovare. Putem, în schimb, să obținem ușor link-uri neutre care să ne ajute să accelerăm obținerea adevăratelor link-uri utile.

Comentariile făcute pe alte bloguri sau forumuri care permit adăugarea unei adrese url în semnătură. De cele mai multe ori aceste link-uri sunt oarecum neutre, având atributul „nofollow” nu prea contribuie la îmbunătățirea apariției propriului nostru site în SERP, dar ne fac cunoscut site-ul pentru utilizatorii acelor bloguri sau forumuri.

Problema calității conținutului apare și în cazul comentariilor. Deoarece comentariile scurte și/sau neelocvente nu ne ajută. Doar dacă comentariile scrise au o anumită utilitate și reușesc să stârnească interesul celor ce le citesc asupra autorului lor.

Dacă știm că avem conținut util și interesant, putem recurge chiar și la promovarea prin campanii CPC pentru a stârni interesul celor ce ne-ar putea prelua conținutul în schimbul unui link-back.

Post Author: grig.co