Crearea unui site nu este întotdeauna o treabă ușoară. Să achiziționezi un serviciu de găzduire web și un domeniu este simplu, să instalezi un WordPress este și mai simplu, dar uneori este nevoie de mult mai mult pentru a avea un site cu design atractiv și unic, iar dacă se dorește ca acest site să primească și vizitatori de la Google sunt multe alte chestii de făcut.

Domeniul web trebuie să fie reprezentativ, scurt și ușor de reținut. În privința terminațiilor pe care le poate avea un domeniu pot să vă spun că sunt mai multe tipuri, în ultima vreme chiar s-a produs o inflație de noi TLD-uri: .site, .xxx, .club., .phone, .xyz și lista poate continua pe multe rânduri. Trebuie să știți clasificarea acestora în funcție de felul în care pot fi ele promovate pe glob: TLD-uri generaliste (.com, .net, .info, .xyz etc), TLD-uri pe regiuni sau țări (.eu, .ro, .it, .in, .ru, .fr) și TLD-uri naționale care au început să se comporte ca TLD-uri generaliste datorită popularității acestora la nivel global (.me, .co, .us).

Găzduirea Web trebuie să facă față traficului estimat, să asigure un timp redus de încărcare a paginilor, să corespundă tehnic CMS-ului utilizat pentru crearea site-ului etc. Pentru a asigura un timp de răspuns cât mai rapid, este indicat ca serverul să fie situat în țara care corespunde publicului țintă vizat, iar în cazul în care se dorește ca site-ul să aibă expunere la nivel global, sunt recomandate servicii de găzduire în Cloud, cu servere dispuse în toate zonele importante ale globului.

Odată achiziționate serviciile de găzduire și numele de domeniu web, se poate trece la realizarea site-ului, dar de aici încolo lucrurile se complică mult, trebuind găsite soluții individuale care să vină în întâmpinarea nevoilor distincte ale fiecăruia.

Post Author: grig.co