Pe lângă costurile înființării unei firme care să aibă toate cele trebuincioase pentru a fi în legalitate (nu știu prea multe în domeniu, dar există destule firme dispuse să ofere consultanță în acest domeniu), pentru a pune în funcțiune un magazin online mai ai nevoie de:

  • un nume de domeniu (în jur de 50 lei / an)
  • un serviciu de găzduire web, pentru început merg și soluții de găzduire ieftine, dar, odată cu creșterea numărului de produse și de clienți, se va evidenția nevoia unui serviciu mai costisitor.
  • un CMS adecvat pentru eCommerce, sunt disponibile destule soluții opensource în acest domeniu: WooCommerce, OpenCart, PrestaShop, Magento. Ordinea în care le-am prezentat este dată de experiența mea în folosirea acestor soluții, dar nu este neapărat ordinea celor mai bune soluții eCommerce de pe piață. Este de ajuns să căutați pe internet informații despre fiecare în parte  și să decideți punctual care dintre ele vi se potrivește mai bine.
    Instalarea și configurarea acestei platforme costă cel puțin 150€, pentru a adăuga produsele în magazin costurile vor începe de la 1€ per produs în cazul în care trebuie editate foarte puțin pozele
  • Costurile cele mari încep odată ce magazinul virtual va fi online, deoarece va trebui să plătiți pe cineva să-l administreze, adică un minim de 3000 lei / lună, va trebui investit în promovarea magazinului online, deoarece vreți să și vindeți vor apare costuri de transport, depozitare, etc.

În concluzie: Cât costă realizarea unui magazin online?

Pentru a pune online un magazin cu 100 de produse listate, de exemplu, trebuie să aveți disponibili minim 35o€.

Pentru a face un magazin online să funcționeze și să aducă profit, mai trebuie încă un minim de 1000€ / lună.

Concluzia finală

Magazinul online  poate vinde și poate aduce profit cu costuri mult mai mici comparativ cu unul fizic. Odată început un astfel de proiect, trebuiesc avute în vedere cheltuielile minime  necesare și trebuie studiată foarte bine piața astfel încât planul afacerii să nu fie bazat pe premize false.

Post Author: grig.co