Există diverse opinii despre temele ce ar trebui abordate pe un blog pentru ca acesta să poată fi promovat și monetizat mai ușor.

Blogurile generaliste sunt acele bloguri care abordează în articolele postate tot felul de subiecte. Există un curent de opinie care susține că un astfel de blog va fi mai greu de promovat pentru a obține poziții bune în SERP.

În mare parte este adevărat, deoarece, discutându-se pe subiecte ce nu au legătură între ele, densitatea cuvintelor cheie nu poate fi foarte mare, într-un fel se diluează cumva importanța cuvintelor cheie în diversitatea de teme abordate. Asta nu înseamnă că, dacă sunt articole bine scrise, un blog generalist nu poate apărea în primele poziții din SERP cu acele articole.

Mai sunt și alți factori care contribuie la o bună prezență în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare, ce țin de viteza cu care sunt servite paginile site-ului, optimizarea in-page, dar și de impactul articolelor în rețelele sociale.

Blogurile ne nișă, cele pe care sunt postate doar articole dintr-un anume domeniu pot fi, într-adevăr, mai bine cotate de motoarele de căutare pentru cuvinte cheie ce țin de respectivul domeniu. Nu doar densitatea cuvintelor cheie sunt la baza acestei realități, ci și faptul că autorul blogului își alege, re regulă a se specializa în acel domeniu, articolele scrise reflectând și acest plus de cunoaștere, fiind destul de utile celor ce abia încearcă să descopere domeniul.

Concluzia este că, dacă vrei să îți faci un blog, nu trebuie neapărat să îți faci un blog despre electronice doar pentru că tu stăpânești bine acel domeniu, cu toate că acel blog ar avea de câștigat, trebuie să îți faci un blog pe care să poți scrie articole din plăcere și în cunoștință de cauză.

Dacă îți place să îți exprimi opinia pe teme diverse și crezi că opiniile tale merită a fi văzute și de alții, îți poți face liniștit un blog generalist care să-ți exprime personalitatea.

Post Author: grig.co